image-preloader

Menu

Warme

Voorgerechten

  • FASOLDA

    witte bonensoep
  • TOMATOSOUPA

    tomatensoep met een vleugje crème fraiche
  • GRIEKSE VLEESSOEP

    soep met groente en rundvlees
  • KOTOSOUPA

    KOTOSOUPA
  • DOLMADES

    druivenbladeren gevuld met rijst, gehakt en een citroendressing
  • SPANAKOPITA

    fetakaas en spinazie in bladerdeeg
  • GARIDES PIKANT

    grote garnalen uit de oven in een pikante tomaten kaassaus
  • LOUKANIKA

    gegrilde Griekse worstjes met een honing-mosterdsaus
  • FETA PSITI

    pikante feta uit de oven met tomaten
  • GEMISTA MANITARIA

    gevulde champignons met pikante feta
  • KEFTEDAKIA

    kruidige gehaktballen in tomatensaus
  • TIROPITA

    fetakaas in bladerdeeg
  • BOUREKAKIA

    flinterdun krokant deeg gevuld met kefalotiri kaas en achterham
  • SAGANAKI

    gebakken feta met een krokant korstje
  • THALASSINO

    een gecombineerd assortiment van warm en koud zeebanket (ook voor twee personen)
  • GARIDAKIA

    kleine garnalen in een saus van kaas, verse tomatensaus, en knoflook
  • SARDELLES

    gebakken sardientjes met knoflook en peterselie
  • MIDIA

    gebakken mosselen met knoflook en peterselie
  • KALAMARAKIA

    gebakken inktvisringen met knoflook en peterselie
Koude

voorgerechten

  • PIKILIA

    een assortiment van Griekse hapjes (koud en warm) ook voor twee personen
  • KRUIDENBOTER

    roomboter met tuinkruiden
  • ELIES KALAMATA

    zwarte olijven uit Kalamata
  • PIPERIES

    groene pepertjes
  • FETA

    Griekse feta kaas
  • TZAZIKI

    traditionele Griekse yoghurt met komkommer en knoflook
  • GARIDOSALATA

    cocktail van Noorse garnalen, appel, mandarijn en whiskeysaus
  • TONOSALATA

    tonijnsalade
  • TARAMASALATA

    mousse van viskuit
  • KAPNISTOS SOLOMOS

    gerookte zalm met kappertjes, ui, dille, en een citroendressing
  • TIRÓSALATA

    pittige mousse van feta
  • CARPACCIO

    flinterdun gesneden ossenhaas met rucola sla, pijnboompitten en een dressing van honingmosterdsaus
Griekse

specialiteiten

  • LIMANI

    ossenhaas, kipfilet, varkenshaas, giros, inktvis en garnalen
  • FOTIA SCHOTEL GEFLAMBEERD

    souflaki moscharisio (spies van kalfsvlees), ossenhaas, kipfilet, varkenshaas en giros
  • SPECIALITEIT VAN DE KOK

    een verassing van de chef bestaande uit verschillende vlees gerechten
  • SOUFLAKI MIX

    spies van kalfsvlees, varkenshaas en kipfilet met een uien paprikasaus
  • WHOTINO FILETTO

    gegrilde malse ossenhaas met een apart geserveerde pepersaus
  • FILETTO ZORBA

    gegrilde varkenshaas bedekt met fetakaas, ui, paprikasaus en gesmolten kaas
  • SOUFLAKI SPECIAAL

    spies van kalfsvlees met een Griekse saus van paprika en uien paprikasaus
  • SOUFLAKI SPECIAAL

    spies van kipfilet met een Griekse kipsaus van paprika en uien paprikasaus
  • FILLETAKIA ARNISIA

    medium gegrilde lamshaasjes met een apart geserveerde champignonsaus
  • PSITO KATSAROLAS

    een stoofschotel van het Griekse vasteland, botermals kalfsvlees in champignon roomsaus
  • KLEFTIKO

    mals lamsvlees bereid in ovenpapier met aardappelen en groente
  • FANTASIA GEFLAMBEERD

    ossenhaas, lamsfilet, kipfilet en varkenshaas met een apart geserveerde peper en paprikasaus
  • STIFADO

    traditioneel Grieks gerecht van gestoofd kalfsvlees in rode wijnsaus met sjalot uitjes
  • TIGANAKI

    stukjes ossenhaas en varkenshaas in de pan bereid met paprika, uitjes en paprikasaus, gedoofd met Cognac
  • TIGANAKI KOTOS

    stukjes kipfilet in de pan bereid met paprika, uitjes en paprikasaus, gedoofd met Cognac
  • MEZEZ TOU BEKRI

    ossenhaas in een zeer pikante saus
  • PASTITSADA

    botermals lamsvlees met Griekse kruiden gestoofd in marinade van gepelde tomaten, Mavrodaphnewijn, groente met feta kaas
  • GIROS TIGANAKI

    giros in de pan bereid met kaas, paprika, ui, knoflook en peterselie
  • ELLINIKI PIATELA

    souflaki, mousaka, lamskoteletten, bifteki tiri en giros
  • OLYMPISCH VUUR

    varkenshaas bedekt met feta, paprika, ui, lamsvlees en groente in bladerdeeg, souflaki en giros
  • SAGOPO SCHOTEL GEFLAMBEERD

    lamsfilet, ossenhaas, souflaki van kalfsvlees, kipfilet en giros
Gerechten

van de grill

  • DIONISOS

    souflaki en giros
  • MARATHON

    twee sousouki’s, varkenssteak en giros
  • MYKONOS

    twee lamskoteletten, varkenssteak en giros
  • KOS

    twee sousouki’s, kipfilet, souflaki en giros
  • PSARONEFRI

    varkenshaas
  • BRIZOLA MOSCHARI

    gemarineerde kalfskotelet
  • BRIZOLA CHIRINI

    gemarineerde varkenskotelet
  • SOUFLAKI

    drie spiezen van gemarineerde varkensvlees
  • SOUSOUKI

    stukjes gekruid gehakt
  • PAIDAKIA

    gekruide lamskoteletten van de grill
  • BIFTEKI TIRI

    gekruid gehakt van de grill met feta
  • METEORA

    kip, souflaki, giros en sousouki
  • KOTA

    gemarineerde kipfilet van de grill
  • ZORBA SCHOTEL SPECIALITEIT VAN HET HUIS

    souflaki, lamskotelet, giros, varkenssteak, sousouki en een griekse salade
  • SPECIALE

    sousouki, lamskotelet, souflaki en giros
  • OUZO

    twee sousouki’s, souflaki en giros
  • LEVKAS

    twee lamskoteletten, souflaki, kipfilet en giros
  • PREVEZA

    twee souflaki’s, lamskotelet en giros
  • CORFU

    sousouki, souflaki en giros
  • KRETA

    varkenssteak, sousouki, kipfilet en giros
  • SANTORINI

    twee lamskoteletten, souflaki en giros
  • PAROS

    twee souflaki’s, varkenssteak en giros
  • MIXED GRILL

    souflaki, lamkotelet, varkenssteak, kipfilet en giros
  • GIROS

    gesnipperd pikant vlees
  • AKROPOLIS

    kipfilet, varkenssteak, souflaki en giros
Griekse

VISSCHOTELS

  • IONISCHE ZEE

    forel,garnalen en inktvis
  • POSEIDON

    slibtong, garnalen, inktvis en mosselen
  • EGEÏSCHE ZEE

    zwaardvis, mosselen en sardientjes
  • PESTROFA

    zalmforel
  • GLOSSA

    zeetong
  • KALAMARIA

    gebakken inktvisringen met knoflook en peterselie
  • GARIDES

    zes grote garnalen met knoflook en peterselie
  • GARIDES SOUFLAKI

    acht gegrilde gepelde garnalen aan een spies bedekt met ui en paprikasaus
  • GARIDES TIGANAKI

    zes garnalen bereid met kaas, paprika, ui, knoflook en peterselie
  • JOUVETSI GARIDES

    zeven gebakken gepelde garnalen in pittige kaassaus
  • AKROJIALIA

    gefileerde rode poon, gebakken inktvis, grote garnalen en mosselen
  • PELAGOS

    zeewolf, garnalen en rode poon
  • SOLOMOS

    gegrilde zalmmoot met een apart geserveerde Griekse vissaus
  • TONOS

    medium gegrilde tonijnfilet met een apart geserveerde Griekse vissaus
Hoofdgerechten

uit de oven

  • ARNAKI FOURNOU

    lamsvlees uit de oven
  • JOUVETSI MOSCHARI

    kalfsvlees met naar keuze: Kritharaki pasta, spaghetti, sperzieboontjes of witte bonen
  • JOUVETSI ARNAKI

    lamsvlees met naar keuze: Kritharaki pasta, spaghetti, sperzieboontjes of witte bonen
  • MOUSAKAS

    ovenschotel van laagjes aubergine, gehakt, bechamelsaus,en aardappelen bedekt met rode saus
  • PASTITZIO

    Een overheerlijke ovenschotel van laagjes pasta, gehakt, overgoten met een bechamelsaus
Vegetarische

schotels

  • MAKARONIA

    spaghetti met feta en tomatensaus
  • KRITHARAKI

    pasta met feta en tomatensaus
  • VEGETARISCHE MOUSAKAS

    pastei met meerdere lagen gebakken aubergine, champignons, uitjes en bechamelsaus bedekt met rode saus
  • VEGETARISCHE SCHOTEL

    een samenstelling van vegetarische gerechten
Gerechten

van de grill &
uit de oven

  • HERMES

    lamsvlees in tomatensaus uit de oven en giros
  • IPOKRATES

    kalfsvlees in wijn-tomatensaus uit de oven en giros
  • OMIROS

    lamsvlees en kalfsvlees in tomatensaus uit de oven, varkenssteak en giros
  • DIOGENES

    twee keftadakia’s, lamskotelet, giros en spaghetti
  • ODYSSEUS

    giros, soussouki, souflaki en een halve mousaka
Kinder

schotels

  • SOUFLAKI

    spies van gegrild varkensvlees
  • KOTOPOULO

    gegrilde kipfilet
  • BIFTEKI

    gekruid gehakt van de grill
  • GIROS

    gesneden geroosterd varkensvlees
  • MOSSELEN

    gebakken mosselen
  • FRIKANDEL

    frikandel
Bijgerechten
  • GEMISTA

    gevulde paprika en tomaat met rijst
  • GIGANTES

    grote witte bonen in een lichte tomatensaus
  • MELIZANES AUBERGINE

    gestoofde aubergine met tomaat, paprika en ui
  • EXTRA GIROS

    gesnipperd pikant vlees
  • GEBAKKEN AARDAPPELEN

  • PATAT

  • RIJST

  • APPELMOES

Salades
  • CHORIATIKI

    komkommer, tomaat, ijsbergsla, ui, fetakaas, olijven en pepers
  • KOOLSALADE

  • FETA MET TOMATENSALADE

  • KOMKOMMERSALADE

  • KOMKOMMER EN TOMATENSALADE

  • FASOLIA SALADE

    witte bonen met peterselie in olijfolie
Sauzen
  • KNOFLOOKSAUS

  • RODE SAUS

  • PAPRIKASAUS

  • GROENE PEPERSAUS

  • PIKANTE SAUS

  • MAYONAISE

  • CHAMPIGNONSAUS

  • KETCHUP